zadanie z ekonomii

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolina7890
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 08 gru 2020, 10:56
Płeć:

zadanie z ekonomii

Post autor: karolina7890 »

nie potrafię zrobić tego zadania. jest ktoś chętny żeby mi to wytłumaczyć?

Przedsiębiorstwo usługowe, które działa w polipolu opisane jest przy pomocy następujących kategorii:

koszty całkowite = 1140,

przeciętne koszty stałe = 328.

Na podstawie tych informacji proszę podjąć decyzję jak przedsiębiorstwo powinno postąpić jeżeli chodzi o kontynuację działalności, jeżeli cena na rynku kształtowałaby się odpowiednio na poziomach: P1 = 952, P2 = 817, P3 = 632. Odpowiedź proszę uzasadnić odpowiednimi obliczeniami oraz warunkami.
ODPOWIEDZ