Witam, proszę o pomoc w zadaniu:
Krzywa popytu ma postać P = 2000 – 5Q. Krzywa podaży wyraża się wzorem P=2Q+500.
Co możesz powiedzieć o elastyczności cenowej popytu w punkcie równowagi rynkowej?
Z góry dziękuję
Krzywa podaży i popytu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Krzywa podaży i popytu
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 4
- Rejestracja: 03 lis 2020, 18:05
Re: Krzywa podaży i popytu
Chyba jak proszę o pomoc to nie mam własnej inicjatywy.korki_fizyka pisze: ↑14 lis 2020, 19:28 Podobnie: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=38&t=91710
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Krzywa podaży i popytu
Jesteś bardzo ekscentryczny
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl