Współczynniki greckie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
tancerz4990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 maja 2019, 08:19
Płeć:

Współczynniki greckie

Post autor: tancerz4990 »

Zadanie ze współczynników greckich:

Inwestor posiada portfel opcji na akcję o współ. delta=0 i gamma =(-600). Na rynku są jeszcze opcje na akcję X o delcie=0,75 i gamma=1,5. Co powinien zrobić inwestor, by osiągnąć portfel delta i gamma neutralny?

Według mnie kupić 400 opcji i sprzedać 300 akcji X. Czy jest ktoś w stanie potwierdzić?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Jak może sprzedać akcje X skoro ich nie posiada :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
tancerz4990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 maja 2019, 08:19
Płeć:

Post autor: tancerz4990 »

Trafna uwaga. Jesteś w stanie zatem pomóc mi rozwiązać to zadanie?
ODPOWIEDZ