ZNALEŹĆ KOSZT CAŁKOWITY

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maagda-m
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 16 gru 2008, 21:27

ZNALEŹĆ KOSZT CAŁKOWITY

Post autor: maagda-m »

ZAD. 1 Znaleźć funkcję kosztu całkowitego, jeżeli koszt krańcowy dla pewnej firmy jest następującą funkcją produktu:
MK(Q)= 2e^0,2Q i jeśli koszt stały jest równy 90.


ZAD. 2. Znaleźć funkcję oszczędności S(y), jeśli krańcowa skłonność do oszczędzania (MPS) jest następującą funkcją dochodu:
S` (y) = 0,3 - 0,1y ^-0,5, ponadto zagregowane oszczędności są równe zeru, gdy dochód jest równy 81.



ZAD.3. Strumień inwestycji netto jest opisany równaniem I(t)=3t^0,5 oraz wiadomo, że początkowy zasób kapitału w chwili t=0 jest K(0). Jaka jest ścieżka czasowa kapitału K?



Zad.4. Jeśli inwestycje netto są stałym strumieniem I(t)=100 złotych rocznie, to jakie będą całkowite inwestycje netto (tworzenie kapitału) w ciągu roku od t=0 do t=1?


Zad. 5 : Jaka jest bieżąca wartość ciągłego strumienia przychodów trwających przez 2 lata, ze stałą stopą 3000 złotych rocznie, przy rocznej stopie dyskontowej 6%?

Zad.6 : Znaleźć bieżącą wartość wiecznego strumienia dochodów o stałej rocznej stopie 1000, jeśli ciągła stopa dyskontowa wynosi 5%.


BĘDĘ OGROMNIE WDZIĘCZNA ZA ROZWIĄZANIE ZADAŃ!!
POZDRAWIAM! :D
maagda-m
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 16 gru 2008, 21:27

Post autor: maagda-m »

czy ktoś mi pomoże?
ODPOWIEDZ