konkurencyjny rynek zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sosna123
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 21 lis 2018, 01:50
Płeć:

konkurencyjny rynek zadanie

Post autor: sosna123 »

Mam zadanie z przedmiotu business

Załóżmy, że Twoja firma konkuruje na rynku, na którym krzywa popytu wynosi P =90-0.3Q podczas gdy krzywa podaży wynosi P=1.3Q. Załóżmy, że ten rynek jest bardzo wysoce konkurencyjny. Jeśli funkcja całkowitego kosztu Twojej firmy to C(q)=q^2+500. Znajdz optymalna ilość produktu, jaką Twoja firma wyprodukuje, aby zmaksymalizować zyski, zgodnie z modelem doskonałej konkurencji. Reprezentuj na dwóch wykresach zarówno równowaga rynkowa ( competitive equilibrium) i optymalna decyzja firmy ( firm’s optimal decision). Jeśli ktos bylby w stanie pomoc będe mega wdzieczny
ODPOWIEDZ