Obliczyć wielkość zgromadzonych zapasów w hurtowni
a) po upływie T=25
b) w okresie czasu od \(t_1=10\) do \(t_2=20\) oraz średnią intensywność napływu towarów do magazynu w tym okresie, gdy ta intensywność w chwili t wynosi \(f(t)=50-2t\) ,\(t \in <0,25>\)
Obliczyć wielkość zgromadzonych zapasów w hurtowni
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
a) f(T=25) = 0
b) \(\Delta f =f(t=20) - f(t=10)\), \(f_{śr} = \frac{ \Delta f}{10}\)
b) \(\Delta f =f(t=20) - f(t=10)\), \(f_{śr} = \frac{ \Delta f}{10}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Re: Obliczyć wielkość zgromadzonych zapasów w hurtowni
a w podpunkcie a) do jakiego wzoru funkcji mam podstawić T=25?
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Obliczyć wielkość zgromadzonych zapasów w hurtowni
W poleceniu jest wzór podany, prawda jako fizykowi jeży mi się włos tu i ówdzie jak widzę T = 25 bez jednostek ale to jest chyba okres czasu w sekundachenta pisze:a w podpunkcie a) do jakiego wzoru funkcji mam podstawić T=25?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl