Oblicz mnożnik oraaz dochód równowagi.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ekof12
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2016, 13:47

Oblicz mnożnik oraaz dochód równowagi.

Post autor: ekof12 »

Witam. Może ktoś wie jak się za to zabrać.

Krańcowa skłonność do konsumpcji wynosi C=0,5
Minimum konsumpcji wynosi Cm=10

a)Oblicz mnożnik.
b)Ile wynosi dochód równowagi przy I=500 oraz I=100?
ekof12
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2016, 13:47

Post autor: ekof12 »

Już sobie poradziłem. Można zamknąć.
ODPOWIEDZ