ekonomika

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piotrekurszula88
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 21 kwie 2016, 11:48

ekonomika

Post autor: piotrekurszula88 »

Projekt III
Z wykorzystaniem arkusza kalkulacyjnego wyznacz prognozy przewozów ładunków dla następnego roku (w tyś. t.) metodami:
a) Średnia ruchoma
b) Średnia ważona
c) Wygładzania wykładniczego K=3 alfa=0,3
Wagi: w1= 0,2 w2=0,3 w3=0,5

10, 18 , 29, 15, 30, 12, 16, 8, 22, 14, 15, 27, 30, 23, 15, 64
ODPOWIEDZ