Podatek

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
24godzina
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 79
Rejestracja: 07 lis 2011, 15:56
Podziękowania: 31 razy
Płeć:

Podatek

Post autor: 24godzina »

Oblicz podatek dochody w oparciu o skale podatkową dla podatnika, którego dochód wyniósł 280 000 zł oraz podatek do rozliczenia z US wiedząc, że w ciągu roku podatnik zapłacił 55 000 zł zaliczek na podatek dochodowy.


280 000 -85528=194472
194472 * 0,32 =62231,04
62231,04 + 14839=77070 zł
Tyle wynosi podatek do zapłaty
A co teraz z tą zaliczką trzeba od kwoty podatku odjać te 55000 zł?
czyli
77070-55000=22070 zł -( to jest podatek do US)?


Czy dobrze myślę?
ODPOWIEDZ