Elestyczność

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aneczka20072
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2010, 14:53

Elestyczność

Post autor: aneczka20072 »

Mając daną funkcję popytu q=20-5p (q-wielkość sprzedaży, p-cena jednostkowa) oblicz wskaźnik elastyczności popytu dla p=2 i p=3.

Mając daną funkcje podaży q=0,5p+0,2 ^{2}-5 oblicz wskaźnik elastyczności cenowej podaży dla poziomów ceny p=10 p=20. Podaj interpretacje wyników.

Mógłby mi ktoś ładnie rozpisać jak się robi takie zadania. Będę ogromnie wdzięczna:)


Zgłoś ten post
ODPOWIEDZ