Granica

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Granica

Post autor: peresbmw »

\(\Lim_{x\to 0 } \frac{ \ln ( \cos x) }{e^x-e^{-x} } \)
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3459
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1895 razy

Re: Granica

Post autor: Jerry »

\(\Lim_{x\to 0 } \frac{ \ln ( \cos x) }{e^x-e^{-x} } =\left[{0\over0}\right]\nad{H}{=}\Lim_{x\to 0 } \frac{ {1\over\cos x}\cdot(-\sin x) }{e^x+e^{-x} } =0\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ