Pochodne cząsteczkowe rzędu pierwszego i drugiego

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
czajmich
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 12 kwie 2010, 19:23

Pochodne cząsteczkowe rzędu pierwszego i drugiego

Post autor: czajmich »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań ponieważ nie mogę sobie dać rade z nimi i nie wiem czy wyniki które mi wychodzą są poprawne. Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

1.Dla funkcji z=(x,y) określono wzorem
Znajdz:
Pochodne cząsteczkowe rzędu pierwszego i drugiego:
Y”x=
Y”y
Y”xx
Y”yy
Y”xy
2. Pochodną kierowaną w punkcie A=(1,1) w kierunku punktu B(4,0)
_________________________________________________________
1.Dla funkcji z=(x,y) określono wzorem
Znajdz:
Pochodne cząsteczkowe rzędu pierwszego i drugiego:
Y”x=
Y”y
Y”xx
Y”yy
Y”xy
2. Pochodną kierowaną w punkcie A=(1,1) w kierunku punktu B(0,2)
________________________________________________________
1.Dla funkcji z=(x,y) określono wzorem
Znajdz:
Pochodne cząsteczkowe rzędu pierwszego i drugiego:
Y”x=
Y”y
Y”xx
Y”yy
Y”xy
2. Pochodną kierowaną w punkcie A=(1,1) w kierunku punktu B(2,2)
czajmich
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 12 kwie 2010, 19:23

Post autor: czajmich »

1.Z=-5y+6xy-3xkwadrat+y-x+1
2.z=5ykwadrat+4xy+5xkwadrat-6x-3y+1
3.z=xkwadrat+y+ykwadratx+3xy
nie zauważyłem ze nie ma przykładów wiec podaje teraz. To są przykłady dla poszczególnych zadań. Bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ