Znaleźć układ równań

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
koleszka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 25 mar 2010, 14:04
Podziękowania: 10 razy

Znaleźć układ równań

Post autor: koleszka »

Znaleźć rozwiązanie układu równań:
\(\{2x+y+3z=0\\3x+2y+5z=0\\x-y=0\)

proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(\{2x+y+3z=0\\3x+2y+5z=0\\x-y=0\)
\(\{2x+y+3z=0\\3x+2y+5z=0\\x=y\)
\(\{2y+y+3z=0\\3y+2y+5z=0\\x=y\)
\(\{3y+3z=0\\5y+5z=0\\x=y\)
\(\{3y=-3z\\5y=-5z=0\\x=y\)
\(\{y=-z\\y=-z=0\\x=y\)
\(\{y=-z\\x=-z\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ