1 zadanie na zbieżność szeregu

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
szcz
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 06 cze 2022, 09:38

1 zadanie na zbieżność szeregu

Post autor: szcz »

Zbadać zbieżność oraz zbieżność bezwzględną szeregu \(\sum\limits_{n=1}^{+\infty}\frac{\cos(x^n)}{n^2+1} \) w zależności od \(x\).
Ostatnio zmieniony 16 cze 2022, 16:39 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa kodu: \limits \cos
ODPOWIEDZ