CAŁKA PODWÓJNA

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

CAŁKA PODWÓJNA

Post autor: alinaaa »

OBLICZ \(\int_{}^{} \int_{}^{} (2xy-32x)dxdy\), gdzie \(D\) jest obszarem ograniczonym krzywymi \(y^ \left\{2 \right\} -4x, y-x^2, 0 \le x \le \frac{32}{6}\)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2022, 00:55 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała matematyka w [tex] [/tex]
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: CAŁKA PODWÓJNA

Post autor: kerajs »

Błędny zapis:
alinaaa pisze: 09 cze 2022, 22:31 \(y^ \left\{2 \right\} -4x, y-x^2\)
uniemożliwia rozwiązywanie zadania.
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Re: CAŁKA PODWÓJNA

Post autor: alinaaa »

kerajs pisze: 10 cze 2022, 08:01 Błędny zapis:
alinaaa pisze: 09 cze 2022, 22:31 \(y^ \left\{2 \right\} -4x, y-x^2\)
uniemożliwia rozwiązywanie zadania.
y^2 miało być
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: CAŁKA PODWÓJNA

Post autor: kerajs »

Nie o to mi chodziło.
Zapisy:
alinaaa pisze: 09 cze 2022, 22:31 \( y-x^2\)
alinaaa pisze: 09 cze 2022, 22:31 \(y^ 2 -4x\)
nie opisują żadnej krzywej.
ODPOWIEDZ