Oblicz objętość bryły powstałej z obrotu dokoła osi x funkcji:

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Oblicz objętość bryły powstałej z obrotu dokoła osi x funkcji:

Post autor: alinaaa »

\(y=24x , -1 \le x \le 24\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Oblicz objętość bryły powstałej z obrotu dokoła osi x funkcji:

Post autor: korki_fizyka »

\(V = \frac{1}{3}\pi\cdot 24^2( 1+ 24^3) =..\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ