Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi

Post autor: alinaaa »

\(y=(24-x)^2 , y=12x\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi

Post autor: eresh »

alinaaa pisze: 27 sty 2022, 11:26 \(y=(24-x)^2 , y=12x\)
\(|S|=\int_{12}^{48}(12x-(24-x)^2)dx=...\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ