OBLICZ POCHODNĄ

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

OBLICZ POCHODNĄ

Post autor: alinaaa »

\(\frac{\sin 28x+2}{x^2 +28} × e^{28x}\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: OBLICZ POCHODNĄ

Post autor: kerajs »

\(\big(\frac{\sin 28x+2}{x^2 +28} \cdot e^{28x}\big)'=\frac{((\sin 28x+2)e^{28x})'(x^2 +28)-(\sin 28x+2)e^{28x} \cdot (x^2 +28)'}{(x^2 +28)^2}=...
\)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2022, 09:16 przez Jerry, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości, po poniższym
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: OBLICZ POCHODNĄ

Post autor: korki_fizyka »

kerajs pisze: 19 sty 2022, 23:35 \((\frac{\sin 28x+2}{x^2 +28} \cdot e^{28x})\color{red}'=\frac{((\sin 28x+2)e^{28x})'(x^2 +28)-(\sin 28x+2)e^{28x} \cdot (x^2 +28)'}{(x^2 +28)^\color{red}2}=...
\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ