zbadaj zbieżność całki

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cheruille
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 21 mar 2021, 23:20
Podziękowania: 36 razy
Płeć:

zbadaj zbieżność całki

Post autor: cheruille »

a) \( \int_{0}^{e} \frac{9dx}{x} \)
b) \( \int_{0}^{1} \frac{dx}{x \ln x} \)
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: zbadaj zbieżność całki

Post autor: grdv10 »

Obie całki są rozbieżne.
ODPOWIEDZ