Sinusoidalny wyprostowany jednopołówkowo ?

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dbz
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 04 lis 2019, 13:34
Płeć:

Sinusoidalny wyprostowany jednopołówkowo ?

Post autor: dbz »

Witam

Czy ma ktoś pomysł jakim wzorem opisać taką funkcję ?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sygna%C5% ... d_sine.svg
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Sinusoidalny wyprostowany jednopołówkowo ?

Post autor: kerajs »

Np:
\(f(x)= \frac{1}{2} ( |\sin x|+\sin x\))
ODPOWIEDZ