Oblicz pole i obwód trapezu

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wasyl01
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 22 maja 2021, 17:20
Podziękowania: 5 razy

Oblicz pole i obwód trapezu

Post autor: wasyl01 »

\(D= \{(x,y) : -1 \le x \le 1,\ 0 \le y \le \sqrt{1-x^2} + \arccos x\}\) Naszkicuje.
Wskaz: długość łuku \(L\) krzywej \(y=f(x),\ a \le x \le b\), klasy \(C^1\) , wyraża się wzorem \([L] = \int_{a}^{b} \sqrt{1+[f'(x)]^2} dx\).
Ostatnio zmieniony 12 cze 2021, 19:39 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" raz a dobrze w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Oblicz pole i obwód trapezu

Post autor: panb »

Jakiego trapezu?! Czy to wygląda jak trapez?
rys.png
rys.png (5.73 KiB) Przejrzano 862 razy
Ten post powinni ci do śmietnika wrzucić. :D
wasyl01
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 22 maja 2021, 17:20
Podziękowania: 5 razy

Re: Oblicz pole i obwód trapezu

Post autor: wasyl01 »

takie zadania, taka ,,renomowana" uczelnia , chciałem się upewnić że tak samo mi wyszło jak komuś innemu i wyszło , nic więcej , pozdrawiam uprzejmie i dziękuje za odpowiedzi
ODPOWIEDZ