Wyznacz pochodne

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kokskoksownik
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 22 kwie 2021, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Wyznacz pochodne

Post autor: kokskoksownik »

Wyznacz pochodne dla argumentu
\(u= 4.8\)
\(v= 12.7\)

\(f(x) = \sin (x)(6x^{0.8}+ 0.4x^{-0.8}-3)\)

\(g(u) =?\)
\(g(v) =?\)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2021, 13:06 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wyznacz pochodne

Post autor: eresh »

kokskoksownik pisze: 23 kwie 2021, 12:41 Wyznacz pochodne dla argumentu
u= 4.8
v= 12.7

\(f(x) = sin (x)(6x^{0.8}+ 0.4x^{-0.8}-3)\)

g(u) =?
g(v) =?
\(f'(x)=\cos x(6x^{0,8}+0,4x^{-0,8}-3)+\sin x(4,8x^{-0,2}-0,32x^{-1,8})\\
f'(4,8)=...\\
f'(12,7)=...\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ