Całka
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Całka
\(x= \sqrt{2} cos \alpha \ \ \wedge \ \ y= \sqrt{2} sin \alpha \ \ \wedge \ \ \alpha \left\langle \frac{ - \pi }{2 }; \frac{ \pi }{2 }\right\rangle \)
\(\int_{K}^{} y^2dl=\int_{\frac{ -\pi }{2 }}^{\frac{ \pi }{2 }}(2\sin^2 \alpha ) \sqrt{(-\sqrt{2} sin \alpha)^2+(\sqrt{2} cos \alpha)^2} \ d \alpha =... \)
\(\int_{K}^{} y^2dl=\int_{\frac{ -\pi }{2 }}^{\frac{ \pi }{2 }}(2\sin^2 \alpha ) \sqrt{(-\sqrt{2} sin \alpha)^2+(\sqrt{2} cos \alpha)^2} \ d \alpha =... \)