Obliczenie pochodnej funkcji w punkcie

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Adamskiv0
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 04 gru 2020, 23:18
Podziękowania: 16 razy

Obliczenie pochodnej funkcji w punkcie

Post autor: Adamskiv0 »

\(f(x) = \cos ( \sin x) \cdot e^{ \sin x} \)w punkcie \(x = 0\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Obliczenie pochodnej funkcji w punkcie

Post autor: eresh »

Adamskiv0 pisze: 21 sty 2021, 21:48 \(f(x) = \cos ( \sin x) \cdot e^{ \sin x} \)w punkcie \(x = 0\)
\(f'(x)=-\sin(\sin x)\cos xe^{\sin x}+\cos\sin xe^{\sin x}\cos x\\
f'(0)=0\cdot 1\cdot 1+1\cdot 1\cdot 1\\
f'(0)=1\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ