1.Wyznacz funkcję odwrotną

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

1.Wyznacz funkcję odwrotną

Post autor: Januszgolenia »

\(y=log_2(3- \sqrt{1+sinx)}\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: 1.Wyznacz funkcję odwrotną

Post autor: kerajs »

\(2^y=3- \sqrt{1+\sin x} \\
1+\sin x=(3-2^y)^2\\
x=\arcsin ((3-2^y)^2-1)\)
ODPOWIEDZ