Ekstrema funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Ekstrema funkcji

Post autor: peresbmw »

Wyznacz ekstrema funkcji
\(f(x, y) =\sin x+ \sin y+ \sin (x+y) \)
Nie wiem czy dobrze policzyłem punkty\( ( \frac{ \pi }{3} , \frac{ \pi }{3} ), ( \pi, - \pi), ( - \pi, \pi) , ( \pi, \pi) \)?
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Ekstrema funkcji

Post autor: grdv10 »

Nie naszą rzeczą jest powtarzanie Twoich obliczeń. Pokaż je, to możemy przeczytać i skontrolować rachunki.
ODPOWIEDZ