Pokaz wszystkie punkty przegiecia funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
simpsone1
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 05 lip 2020, 10:35
Podziękowania: 1 raz

Pokaz wszystkie punkty przegiecia funkcji

Post autor: simpsone1 »

\(g(x)=x^4+4x^3-18x^2+38x+17\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Pokaz wszystkie punkty przegiecia funkcji

Post autor: kerajs »

\(g'(x)=4x^3+12x^2-36x+38\)
\(g''(x)=12x^2+24x-36=12(x+3)(x-1)\)
simpsone1
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 05 lip 2020, 10:35
Podziękowania: 1 raz

Re: Pokaz wszystkie punkty przegiecia funkcji

Post autor: simpsone1 »

w zadaniu mam g,g(x)=.... czy to cos zmienia?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Pokaz wszystkie punkty przegiecia funkcji

Post autor: kerajs »

Pewnie masz:
Pokaz wszystkie punkty przegięcia funkcji g, gdzie g(x)=... .
Czy to coś zmienia?
ODPOWIEDZ