całka oznaczona

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maxkor
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 126
Rejestracja: 07 cze 2015, 11:55
Podziękowania: 44 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

całka oznaczona

Post autor: maxkor »

Niech \(f: [0,1]\rightarrow\rr\) taka ze \(\int^0_1 f(x)dx=\) \(\int^0_1 xf(x)dx=1\). Wykaż że \(\int^0_1 (f(x))^2 dx \ge4\).
Ostatnio zmieniony 18 cze 2020, 10:04 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa kodu
ODPOWIEDZ