znaleźć objętość

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lolipop692
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 267
Rejestracja: 30 paź 2018, 23:03
Podziękowania: 120 razy
Płeć:

znaleźć objętość

Post autor: lolipop692 »

znaleźć objętość bryły ograniczonej powierzchniami
z=1+x+y, x=0, y=0, z=0, x+y=1
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: znaleźć objętość

Post autor: kerajs »

\(V=\int_0^1(\int_0^{1-x}(\int_0^{1+x+y}dz)dy)dx=...\)
ODPOWIEDZ