całka potrójna

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MartaaKo
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 64
Rejestracja: 27 kwie 2020, 21:07
Podziękowania: 27 razy

całka potrójna

Post autor: MartaaKo »

proszę o pomoc w podaniu przedziałów całkowania całki potrójnej
a) \(g(x,y,z)=x^2+y^2\) \(U:x^2+y^2 \le 4, 1-x \le z \le 2-x\)
b)\(g(x,y,z)=x^2y^2\)\(~~~~ U:0 \le x \le y \le z \le 1\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: całka potrójna

Post autor: kerajs »

a)
\(-2 \le x \le 2\\
- \sqrt{4-x^2} \le y \le \sqrt{4-x^2} \\
1-x \le z \le 2-x\)


b)
\(0 \le x \le 1\\
x \le y \le 1\\
y \le z \le 1\)
ODPOWIEDZ