obliczyć całki potrójne po wskazanym obszarze

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

obliczyć całki potrójne po wskazanym obszarze

Post autor: peresbmw »

obliczyć całki potrójne po wskazanym obszarze
\(g(x,y,z)=e^{x+y+z}, U: x \le 0, -x \le y \le 1, 0 \le z \le -x\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: obliczyć całki potrójne po wskazanym obszarze

Post autor: kerajs »

\(\int_{-1}^{0}(\int_{-x}^{1}(\int_{0}^{-x} e^{x+y+z} dz) dy) dx=...\)
ODPOWIEDZ