Metoda rozdzielonych zmiennych

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaczucha1
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 04 maja 2020, 12:21
Płeć:

Metoda rozdzielonych zmiennych

Post autor: kaczucha1 »

Rozwiąż równanie metodą rozdzielonych zmiennych:

\[ \frac{dy}{dt}= \frac{ \sqrt{y} }{3(1+t)} \]

dla kroków czasowych :
\(h={1\over2} ;\ h={1\over4};\ h={1\over8};\ h={1\over16};\ h={1\over3}\)
Ostatnio zmieniony 18 maja 2020, 21:18 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Metoda rozdzielonych zmiennych

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ