Równanie różniczkowe
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: Równanie różniczkowe
\( \frac{dy}{dx}=y(x+3) \)
\( \frac{dy}{y}=(x+3)dx \)
\(\displaystyle \int \frac{dy}{y}=\int(x+3)dx \)
\(\ln y = \frac{1}{2}x^2+3x+C \)
\(y=e^{\frac{1}{2}x^2+3x+C}, C \in R\)
\(y=De^{\frac{1}{2}x^2+3x} ,D \in R_+\)
\( \frac{dy}{y}=(x+3)dx \)
\(\displaystyle \int \frac{dy}{y}=\int(x+3)dx \)
\(\ln y = \frac{1}{2}x^2+3x+C \)
\(y=e^{\frac{1}{2}x^2+3x+C}, C \in R\)
\(y=De^{\frac{1}{2}x^2+3x} ,D \in R_+\)