obliczyć za pomocą całki podwójnej objętości

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
vividly
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 05 maja 2020, 12:55
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

obliczyć za pomocą całki podwójnej objętości

Post autor: vividly »

1: Obliczyć, za pomocą całki podwójnej, objętość:
A: prostopadłościanu o wymiarach: a, b, c.
B: Ostrosłupa czworokątnego prawidłowego o krawędzi podstawy a i wysokości h.
C: Prostopadłościanu ściętego ABCDA1B1C1D1 o bokach podstawy AB=CD=a=3, BC=DA=b=2, AA1=2, BB1=3, CC1=4.
D: Graniastosłupa o podstawie trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych a=3, b=2 i wysokości h=2.
ODPOWIEDZ