Dla jakich parametrów funkcja jest ciągła na R?

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Amtaz
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 05 maja 2020, 16:17
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Dla jakich parametrów funkcja jest ciągła na R?

Post autor: Amtaz »

Dla jakich parametrów funkcja jest ciągła na R?
\(f(x)=\left\{\begin{matrix} \frac{sinax}{x} ,x<0 ,(a\neq0 )\\ \frac{x^{3}-1}{x^{2}+x-2}, 0\le x<1\\ c ,x=1\\\frac{x^{2}+(b-1)x+b }{x-1},x>1 \end{matrix}\right.\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Dla jakich parametrów funkcja jest ciągła na R?

Post autor: radagast »

\(a= \frac{1}{2} \)
\(c=1\)
\(b=0\)
ODPOWIEDZ