szereg Fouriera

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mati15
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 26 kwie 2020, 19:36
Podziękowania: 1 raz

szereg Fouriera

Post autor: Mati15 »

Cześć,
Mam problem z zadaniem:
Przedstaw w postaci szeregu Fouriera funkcje f(x)=sin^2 x w przedziale [- \pi ; \pi ]
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: szereg Fouriera

Post autor: kerajs »

\(\sin ^2 x= \frac{1}{2}- \frac{1}{2}\cos 2x \)

Tak, to koniec zadania.
ODPOWIEDZ