objętość

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

objętość

Post autor: enta »

hej proszę o pomoc jaki bedzie przedział całkowania ?
obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchnią otrzymaną po obrocie krzywej dookoła osi OX.
\(f(x) \frac{1}{ \sqrt{x^2+8x+25} } \) dla \(x \le 0\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: objętość

Post autor: kerajs »

\(V= \pi \int_{ -\infty }^{0} \frac{dx}{x^2+8x+25} \)
ODPOWIEDZ