Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: LuckyLuck »

Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami \(x+y=3\),\( x-y=-3\),\( x+y=-3\), \(x-y=3\), \(z=0\), \(3(z-3)=xy \), przy założeniu że \(z \ge 0\).
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: kerajs »

\(V= \int_{-3}^{0}( \int_{-x-3}^{x+3} (\frac13xy+3)dy)dx+\int_{0}^{3}( \int_{x-3}^{-x+3} (\frac13xy+3)dy)dx=...\)
ODPOWIEDZ