prosta granica
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
prosta granica
Oblicz granicę \(\Lim_{x\to 1} \frac{x+2}{x-1}\) Wyszło mi że nie istnieje to prawda?
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: prosta granica
\(\Lim_{x\to 1^+}\frac{x+2}{x-1}= \left[\frac{3}{0^+} \right] =+\infty\\
\Lim_{x\to 1^-}\frac{x+2}{x-1}= \left[\frac{3}{0^-} \right] =-\infty\\\)
czyli granica w 1 nie istnieje
\Lim_{x\to 1^-}\frac{x+2}{x-1}= \left[\frac{3}{0^-} \right] =-\infty\\\)
czyli granica w 1 nie istnieje
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć: