Oblicz granice ciągu:
\((ii) \Lim_{n\to \infty } \frac{1}{n^2} cos n\)
Oblicz granice ciągu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: Oblicz granice ciągu
\( \Lim_{n\to \infty } \frac{1}{n^2} \cos n=0\)
gdyż
\( \frac{ograniczona}{ \infty }=0 \)
(uzasadnienie na podstawie tw. o trzech ciągach)
gdyż
\( \frac{ograniczona}{ \infty }=0 \)
(uzasadnienie na podstawie tw. o trzech ciągach)