czy funkcja posiada ekstremum

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
2001
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 52
Rejestracja: 17 maja 2019, 08:28
Podziękowania: 30 razy

czy funkcja posiada ekstremum

Post autor: 2001 »

\( y = \left\{ \begin{array}{ll}
2 & \textrm{gdy $x \neq 1$}\\
0 & \textrm{gdy $x=0$}\\
\end{array} \right. \)


w pkt x=1?
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: czy funkcja posiada ekstremum

Post autor: grdv10 »

Sprawdź definicję tej funkcji. Druga linijka. Wartość zero dla jedynki. A przecież identyczny przykład zrobiłem wczoraj. https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=37&t=89236

Zanim zadasz pytanie, warto wcześniej przeglądać Forum.

Czy Ty masz dwa konta na forum?
ODPOWIEDZ