oblicz całkę przez części

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rwefhweo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 16 sty 2020, 10:37
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

oblicz całkę przez części

Post autor: rwefhweo »

\(\displaystyle\int x\cos(6x+1)\ \text{d}x\)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2020, 22:05 przez grdv10, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa LaTeX-a
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: oblicz całkę przez części

Post autor: grdv10 »

Przyjmij \(u(x)=x,\ v'(x)=\cos(6x+1)\) i zastosuj wzór na całkowanie przez części.
ODPOWIEDZ