definicje granic

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
franco11
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 01 maja 2016, 07:18
Podziękowania: 80 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

definicje granic

Post autor: franco11 »

Wykaż w oparciu o definicję Couch'ego granicy funkcji prawdziwość następujących równości oraz wyznacz przedziały będące rozwiązaniem nierówości Couch'ego dla zadanych wartości parametrów \( \varepsilon \) lub A

\( \Lim_{x\to -\infty }\frac{1}{x^2+1}=0\) i \( \varepsilon =0,1\) odp x<-3

\( \Lim_{x\to 1^-}\frac{x^2+1}{x^2-1}=- \infty \) i A = -9 odp \( \frac{2}{ \sqrt{5} }<x<1 \)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: definicje granic

Post autor: korki_fizyka »

Cauchy'ego
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ