Kresy zbiorów

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wiktoriaziaja
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 gru 2018, 17:36
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Kresy zbiorów

Post autor: wiktoriaziaja »

uzasadnij kresy zbioru dla x rzeczywistego |x-1|< 3
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Kresy zbiorów

Post autor: kerajs »

\(-3<x-1<3\\
-2<x<4\\
A= \left\{ x: \ -2<x<4 \right\} \\
inf(A)=-2\\
sup(A)=4\)
ODPOWIEDZ