Granica

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ukasz12344
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 14 kwie 2019, 14:42
Podziękowania: 10 razy
Płeć:

Granica

Post autor: Ukasz12344 »

Oblicz granice (1-e^x/1-e^2x) x-->0+
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Re: Granica

Post autor: Galen »

\(\frac{1-e^x}{(1-e^x)(1+e^x)}=\frac{1}{1+e^x}\)
\( \Lim_{x\to 0^+}f(x)=\frac{1}{1+1}=\frac{1}{2}\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
Ukasz12344
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 14 kwie 2019, 14:42
Podziękowania: 10 razy
Płeć:

Re: Granica

Post autor: Ukasz12344 »

Tak też zrobiłem, wydało sie za proste i wolałem sie upewnić. Dzięki :)
ODPOWIEDZ