Witam, bardzo bym prosił o rozwiązanie poniższych zadań, płacę piweeeerkami
Gdyby ktoś miał ochotę to również podpunkt k
Wyznacz dziedzinę funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: Wyznacz dziedzinę funkcji
Poprawka, podpunkt a) mam, tylko z resztą (bez k) nie mogę dać sobie rady :/
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Wyznacz dziedzinę funkcji
Jeśli \(x\in\rr\), to
g) \(\sin x ≥ 0\)
h) \(x > 0\)
ł) \(1 ≥ x ≥ 0\)
m) \(1 ≥ \frac{x}{x - 2} ≥ -1\)
g) \(\sin x ≥ 0\)
h) \(x > 0\)
ł) \(1 ≥ x ≥ 0\)
m) \(1 ≥ \frac{x}{x - 2} ≥ -1\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl