Całka potrójna objętość bryły

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xkoo
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 30 maja 2019, 18:40

Całka potrójna objętość bryły

Post autor: xkoo »

Bardzo proszę o zapisanie całki która rozwiązuje to zadanie, mam problem z określeniem granic z użyciem współrzędnych sferycznych.
Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami z=x^2+y^2, z=0, x^2+y^2-y=0.
ODPOWIEDZ