Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
enta
- Stały bywalec
- Posty: 619
- Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
- Podziękowania: 206 razy
- Płeć:
Post
autor: enta »
Napisz równanie parametryczne i kierunkowe prostej \(L\) spełniającej warunki:
\(p=(1,0,2) \in L\) oraz \(L \parallel \vec{v} =(0,5,-3)\)
-
kerajs
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs »
\(L: \\
\begin{cases} x=1 \\ y=5t \\ z=2-3t\end{cases} \\
L: \\
\frac{x-1}{0} = \frac{y-0}{5} = \frac{z-2}{-3}\)