Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
karolo48
- Dopiero zaczynam
- Posty: 19
- Rejestracja: 10 lis 2018, 18:14
- Płeć:
Post
autor: karolo48 »
Wyznacz czynnik całkujący, a następnie rozwiąż równanie (x+y)dx+(xlnx)dy=0
-
kerajs
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs »
\(\mu (x)= \frac{1}{x}\)
Równanie:
\((1+ \frac{y}{x} )dx+\ln x dy=0\)
pewnie potrafisz rozwiązać.