obliczyć pole figury

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

obliczyć pole figury

Post autor: alanowakk »

obliczyć pole figury
\({(x,y) \in R^2: y \le arcsinx ~~~~ \wedge y \ge -x \wedge y \le 1}\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1302 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P= \int_{0}^{1}(\arcsin x-(-x))dx=...\)
ODPOWIEDZ